Trageti u godit ndërsa trupat ukrainase shënjestruan një urë kyçe në Kherson - NACIONALE

Trageti u godit ndërsa trupat ukrainase shënjestruan një urë kyçe në Kherson

3 javë më parë

nga Lirim Krasniqi

Raportet po dalin se trageti u godit pasi trupat ukrainase shënjestruan Urën Antonovsky, e cila kalon lumin Dnieper, si pjesë e kundërofensivës së tyre në Kherson, transmeton The Telegraph.

Një imazh satelitor u shfaq këtë javë që tregon dëmtimin e një ure furnizimi të përdorur nga trupat ruse gjatë pushtimit të Ukrainës.

Ura është një vendkalim kyç që lidh qytetin e Kherson me rajonin në anën lindore të lumit Dnieper.

Tani raportet sugjerojnë se një traget u godit nga sulmet. Ajo vjen pasi Ukraina pretendon se ka shkatërruar ura dhe depo municionesh dhe ka sulmuar postet komanduese në një stuhi luftimesh në jugun e pushtuar nga Rusia. /Nacionale/

Lajme të ngjashme