"House of the Dragon" laneson trailerat e sezonit 2 të "Duelit", HBO i bën shikuesit të zgjedhin midis Rhaenyra dhe Alicen - NACIONALE

"House of the Dragon" laneson trailerat e sezonit 2 të "Duelit", HBO i bën shikuesit të zgjedhin midis Rhaenyra dhe Alicen

3 javë më parë

nga Anita Nikaj

Pas përfundimit të të sezonit 1, në të cilin Aemond vret të birin e Rhaenyra-s Lucerys dhe dragoin e tij, lufta është e pashmangshme në Westeros. Të rinjtë dhe të gjelbërit po mbledhin ushtarët e tyre, dragoj dhe aleatë të rinj për të zhvilluar një betejë të përgjakur deri në vdekje.

Në King's Landing, Mbreti i ri Aegon po shumëfishon pretendimin e tij për fronin e Hekurit, ndërsa gjysme-motra e tij, Rhaenyra, po e sheh vetën si trashëgimtarja e vetme e këtij froni.

Në këto sezone, do ta kemi mundësin të kthehemi edhe në “Winterfell”, në shtëpinë e akullt të familjes Stark, e cila në ketë periudhë është duke u udhëhequr nga Cregan Stark.

Seria e dramës fantazi bazohet në librin e autorit George R.R. Martin "Zjarr & Gjak", që përshkruan historinë e Shtëpisë Targaryen.

Sezoni 1 ndoqi Princeshën Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) në luftën e saj për të u emëruar si trashëgimtarja e vetme e Mbretit Viserys I (Patty Considine) dhe periudhën paraprake të luftës për pasardhësinë midis Targaryen-ve./ shkruan Variety.

Aktorët që kthehen përfshijnë Emmën D'Arcy si Rhaenyra Targaryen, Olivian Cook si Alicent Hightoëer, Matt Smith si Daemon Targaryen, Eëan Mitchell si Aemond Targaryen, Eve Best si Rhaena Targaryen, Rhys Ifans si Otto Hightoëer, Steve Toussaint si Corlys Velaryon, Fabien Frankel si Criston Cole dhe Tom Glynn-Carney si Aegon Targaryen.

Fytyra të reja që bashkohen me serinë përfshijnë Tom Taylor si Lord Cregan Stark, Clinton Liberty si Addam of Hull, Jamie Kenna si Ser Alfred Broome, Kieran Beë si Hugh Hammer, Tom Bennett si Ulf dhe Vincent Regan si Ser Rickard Thorne. Të tjerët e rinj janë Abubakar Salim si Alyn of Hull, Gayle Rankin si Alys Rivers, Freddie Fox si Ser Gëayne Hightoëer dhe Simon Russell Beale si Ser Simon Strong. Në përbërjen e rolave gjenden edhe Sonoya Mizuno, Harry Collett, Phoebe Campbell, Bethany Antonia, Phia Saban, Jefferson Hall dhe Mattheë Needham.

Episodi 1 i Sezonit 1 tërhoqi afërsisht 10 milionë shikues, duke shënuar debutimin më të madh të serisë së HBO në histori. Sezoni i parë me 10 episode të "House of the Dragon" u transmetua nga 21 gusht deri më 23 tetor 2022.

Lajme të ngjashme