Rrjedhjet e gazit rus në Detin Baltik, dalin pamjet e para - NACIONALE

Rrjedhjet e gazit rus në Detin Baltik, dalin pamjet e para

1 vit më parë

nga Miranda Shala

Forcat e Armatosura Norvegjeze kanë publikuar pamjet e para të rrjedhjeve të gazit brenda tubacioneve të gazit Nord Stream 1 dhe 2 në Detin Baltik.

Bëhet e ditur se pamjet janë marrë nga një helikopter. Bashkë me pamjet e publikuara, Forcat e Armatosura Norvegjeze lëshuan një deklaratë duke thënë:

“Pasi tre rrjedhjet e gazit në tubacionet e gazit Nord Stream kanë ndodhur në Detin Baltik, janë krijuar zona përjashtimi rreth rrjedhjeve për hir të sigurisë së trafikut të anijeve dhe ajror.

Nord Stream 1 ka dy rrjedhje në verilindje të Bornholm, Nord Stream 2 ka një rrjedhje në jug të Dueodde. Rrjedhjet u zbuluan nga njësia e reagimit përgjues F-16 të Forcave të Armatosura Norvegjeze.”

Në deklaratë, më tej bëhet e ditur se mbrojtja është duke ofruar mbështetje në lidhje me përpjekjet e autoriteteve për rrjedhjet në tubacionet e gazit Nord Stream në Detin Baltik.

“Fregata Absalon dhe anija mjedisore Gunnar Thorson janë në rrugën e tyre për të kryer monitorimin e ujit në zonat e përjashtuara dhe Forcat e Mbrojtjes Norvegjeze po mbështesin gjithashtu me një kapacitet helikopteri. Gjithashtu, mbrëmë në zonë ka qenë edhe anija patrulluese Rota”, thuhej në deklaratën e dhënë.

Lajme të ngjashme