Vëllai i presidentes Osmani, Ramadani, tashmë ka nisur punën në BQK - NACIONALE

Vëllai i presidentes Osmani, Ramadani, tashmë ka nisur punën në BQK

4 muaj më parë

nga NACIONALE

Ramadan Osmani vëllai i presidentës, Vjosa Osmani edhe zyrtarisht ka filluar punën në Bankën Qendrore të Kosovës (BQK). Para dy muajve, Nacionale kishte raportuar për synimin e vëllait të presidentes Osmani drejt punësimit në BQK ku tashmë kjo punë është kryer.

Burime të Nacionales brenda BQK-së, kanë bërë të ditur se Ramadan Osmani që nga muaji janar i këtij viti ka filluar punën në insitucionin kryesor financiar në vend.

Osmani është punësuar në pozitën e rëndësishme të Mbikëqyrsit të Lartë të Bankave.

Para se të punësohet në BQK, Ramadan Osmani mësohet se kishte punuar në një bankë komerciale të quajtur Banka për Biznes (BPB).

Sipas konkursit, Osmani ka marrë më së shumti pikë nga katër kandidatët për këtë pozitë.

Kjo pozitë është mjaft e rëndësishme pasi do të ketë për detyrë të kryejë ekzaminimet në vend dhe të shqyrtojë raportet e bankave.

Punësimet e familjarëve të Vjosa Osmanit

Në vazhdën e reagimeve kundër punësimeve familjare, ishte renditur dikur edhe Vjosa Osmani aktualisht presidente e Kosovës.

Mirëpo me ardhjen në pushtet si duket ndryshuan edhe qëndrimet sa i përket punësimeve familjare e partiake.

Venera Çerkini, një familjare tjetër e Osmanit, ka marrë pozitën e zëvendësuese e Sekretares së Përgjithshme në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal. Çerkini është vajzës e tezës së Presidentes.

Ndërkohë, edhe i burri i znj. Osmani, Zotëriu i Parë, është një diplomat tashmë me përvojë me shërbim në Maqedoni të Veriut. Në anën tjetër, presidentja është edhe mbesa e Eshref Osmanit, një mjekut të njohur që tashmë punon në sektorin privat.

Presidentja Osmani para se të zgjidhej në postin e shefes se shteti ka qenë shumë kritike ndaj qeverive të kaluara për familjarizëm, ani pse arsyetimet edhe të pushtetarëve të kaluar zakonisht ishin që avancimet apo emërimet ishin bërë në mënyrë meritore.

Në anë tjetër, partia në pushtet Vetëvendosje, ka publikuar këto ditë një video në të cilën tregon që më në institucionet e Kosovës nuk punësohen familjarë dhe persona me librezë të partisë.

Mirëpo, pavarësisht kësaj punësimet familjare vazhdojnë të raportohen në media.

Kujtojmë se edhe vetë Vjosa Osmani ishte kritikuar se kishte ndikuar në votat e saj për t’u bërë presidente e vendit.

Lajme të ngjashme