Një muaj paraburgim ndaj administratorit të “Albkings”, Gjykata: I pandehuri nuk ka vendbanim në Kosovë - NACIONALE

Një muaj paraburgim ndaj administratorit të “Albkings”, Gjykata: I pandehuri nuk ka vendbanim në Kosovë

1 muaj më parë

nga NACIONALE

Gjykata Themelore e Prishtinës ka caktuar për një muaj masën e paraburgimit për administratorin e grupit “Albkings”.

I dyshuari me inicialet E.N i është caktuar masa e paraburgimit pasi ka mundësi që t’i shmanget procedurës pasi nuk ka vendbanim në Kosovë.

Gjykata vlerësoj se duhet të caktohet paraburgimi, duke marr parasysh faktin se i pandehuri E.N është shtetas i huaj, shtetas i Republikës së Serbisë dhe nuk ka vendbanim në Republikën e Kosovës dhe lehtësisht mund të largohet nga Kosova me qëllim që të shmanget procedurës që zhvillohet kundër tij, duke patur parasysh dëmin që është shkaktuar të dëmtuarve.” – thuhet në njoftim.

Njoftimi i plotë:

Është caktuar masa e paraburgimit kundër të pandehurit E.N për veprën penale Vjedhja e identitetit dhe kredencialeve

Gjykata Themelore në Prishtinë, Departamenti i Përgjithshëm – Divizioni Penal ka vendosur lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit E.N për shkak të veprëa penale Vjedhja e identitetit dhe kredencialeve.

Gjyqtarja e procedurës paraprake ka aprovuar si të bazuar kërkesën e Prokurorisë Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit E.N dhe të njëjtit iu është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji, paraburgimi është caktuar në harmoni me nenin 184 paragrafi 1 nën paragrafi 1.1, 1.2.1 dhe 1.2.2 të KPPRK-së.

Gjykata vlerësoj se duhet të caktohet paraburgimi, duke marr parasysh faktin se i pandehuri E.N është shtetas i huaj, shtetas i Republikës së Serbisë dhe nuk ka vendbanim në Republikën e Kosovës dhe lehtësisht mund të largohet nga Kosova me qëllim që të shmanget procedurës që zhvillohet kundër tij, duke patur parasysh dëmin që është shkaktuar të dëmtuarve.

I pandehuri E.N dyshohet se në vazhdimësi nga muaji nëntor i vitit 2023 e deri më datë 12.02.2024 në Obiliq dhe qytete të tjera të ndryshme të Kosovës, në cilësi të njërit nga administratorët e grupit “Albkings” në aplikacionin Telegram e duke vepruar në bashkëkryerje me personat NN ende të paidentifikuar, ka ofruar dhe shpërndarë tek personat e tretë pa autorizim fotografi, video intime dhe numër të telefonit të dy të dëmtuarave, si dhe të dhënat e identifikimit edhe të personave të tjerë-kryesisht të gjinisë femërore në grupin“Albkings” në rrjetin social Telegram, por edhe në rrjete të tjera sic është aplikacioni TikTok, për qëllime të prostitucionit siç janë emrat, mbiemrat, adresat dhe numrat e telefonave të tyre.

Lajme të ngjashme