Podcast Review: Çka na mbeti nga Manifesta në Prishtinë - NACIONALE

Podcast Review: Çka na mbeti nga Manifesta në Prishtinë

3 javë më parë

nga Vullnet Krasniqi

Hapësira e objekte të cilat qytetarët edhe si kuptuan se u bënë për ta, por që i shërbyen shumë mirë tre mujorit të Manifestës në Prishtinë. Por çka do t’i mbetet Prishtinës për tu përdorur dhe kujt në Prishtinë i hyjnë në punë këto intervenime? Për disa objekte as Manifesta, as Komuna e as Ministria, nuk kanë asnjë ide se çfarë do të ndodhë, bie fjala për “Tulltoren” ose “6 katet e Hotel Grandit”, kur veprat artistike dhe konceptet kuratoriale të shkruara me gjuhë të rafinuar të artit bashkëkohor do të largohen nga aty. Asnjë investim i bërë në ato gjashtë kate nuk do ta ketë më ndonjë kuptim.

Për të tjera intervenime, që kjo treshe thotë se ka plane, informatat deri tash janë përgjithësuese: tregohet plani sesi do të funksionoi, e për çfarë aktivitetesh mund të shërbej, por mungon pyetja kryesore: cilit komunitet në Prishtinë do t’i hynë në punë këto objekte?

Ky është edhe thelbi i kësaj podcast analize të gjatë, ekzaminuese të Manifestë

Lajme të ngjashme