Çka ndodh nëse porositë fanta në Bon Vivant? - NACIONALE

Çka ndodh nëse porositë fanta në Bon Vivant?

5 muaj më parë

nga Burim Pacolli

Ekziston një ndjesi gjenerale në popull se fanta nëpër lokalet e Prishtinës, nuk porositet. Apo ashtu të paktën ka qenë deri vonë. Por, çka ndodh nëse e porosisni në lokalin më ekskluziv të kryeqytetit?

Kompleks inferioriteti apo ndoshta thjesht Prishtina duhet të ketë veçoritë e veta dalluese nga qytetet tjera, dhe porositja e fantës nëpër lokale është gjetur si një prej atyre që e bëjnë këtë qytet me plot katunde përreth si më unik nga të tjerët.

Sidoqoftë, unë sot e kisha ndërmend ta testoja mitin e pushtetshëm kosovar dhe shkova te kafiqi më ekskluziv në Kosovë, "Bon Vivant", i cili gjendet në rrugën "Rexhep Luci", në qendër të qytetit.

Jo pak i njohur është ky lokacion për të bëmat dhe zhvillimet problematike në të kaluarën. Fillimisht, më 13 tetor të vitit 2014, në këtë lokal kishte humbur jetën ish-roja e këtij lokali, Rrahman Uka, për vrasjen e të cilit janë dënuar me 25 vite burg të shpallurit fajtorë Masar Gërdovci dhe Sherif Krasniqi.

Ditë më parë po ashtu u raportua për një incident, ku disa persona kanë hyrë në lokalin në fjalë dhe kanë demoluar disa tavolina.

Sidoqoftë, unë isha i vendosur të shkoja dhe të testoja mitin e fantës nëpër kafiqat e Prishtinës.

I pajisur me një kamerë dore, lehtë për ta kamufluar, u futa brenda dhe ndjeva një pritje goxha të ngrohtë.

Dy apo tre punonjës më përshëndetën përgjatë rrugës deri te tavolina. Ambient dinjitoz, mendoj se ishte inferior ndaj Somas sa i përket enterierit brenda (ndoshta është çështje shijesh) por dukshëm superior sa i përket pritjes dhe sjelljes së stafit.

Çka ndodh kur porositë fanta?

Epo, atëherë kështu... pasi porosita një "mëngjes anglez", me rekomandimin e kamarierit, erdhi momenti i fantës.

"A bon ni fanta," i thashë kamarierit.

"Po, pa problem," ma ktheu dhe më solli një fanta në kanaqe. Pjesa tjetër është edhe shumë e komplikuar edhe shumë e thjesht të shpjegohet me shkrim, kur i kemi pamjet më poshtë.

Hidhni një sy dhe mos hezitoni të komentoni, mundësisht të jenë pozitive komentet...

Lajme të ngjashme