Shtyhet gjykimi në rastin Ukë Rugova II, mungojnë 5 dëshmitarë - NACIONALE

Shtyhet gjykimi në rastin Ukë Rugova II, mungojnë 5 dëshmitarë

4 ditë më parë

nga NACIONALE

Për shkak të mungesës së dëshmitarëve Shpetim Badalli, Zoe Kamberaj, Valon Halimi, Hamdi Kadriu dhe Osman Hashani, ka dështuar seanca e së enjtes në Gjykatën Themelore në Prishtinë, në rastin ndaj 15 të akuzuarve për mashtrim me viza në rastin “Ukë Rugova II”.

Gjykatësi i rastit Kujtim Krasniqi, bëri të ditur se në mungesë të dëshmitarëve, seanca e sotme shtyhet, ndërsa të radhës u caktuan për 4 dhe 14 nëntor 2022, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Ndryshe, ky rast gjykohej nga misioni i EULEX-it, por pas përfundimit të mandatit, lënda ishte transferuar të vendorët.

Pasi që lënda ishte transferuar tek gjykatësit vendor, në janar të vitit 2018, përpjekja e parë për mbajtje të seancës ishte bërë pas një viti, përkatësisht në janar të vitit 2019, mirëpo kjo seancë kishte dështuar në mungesë të katër të akuzuarve.

Aktakuza e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK), e ngritur më 16 maj të vitit 2016, e ngarkon Ukë Rugovën se gjatë periudhës maj 2011 deri në shkurt 2014 ka menaxhuar një grupi kriminal duke furnizuar individë me viza shengen të BE-së, nga Ambasada Italiane në Prishtinë. Të gjitha këto viza supozohet se janë marrë në mënyrë të paligjshme nëpërmjet shtrembërimit apo korrupsionit.

Aktakuza që ishte përpiluar nga prokurori Allen Cansick, thekson se PSRK-ja ka pranuar nga Prokuroria Italiane në Romë një kopje të dosjes së tyre lidhur me vizat ku përfshihet edhe emri i ish–ambasadorit Italian në Kosovë, Michael Giffoni./betimi

Lajme të ngjashme