Pahor kërkon themelimin e Asociacionit: Thotë se Kosova e Serbia duhet t'i zgjidhin vështirësitë - NACIONALE

Pahor kërkon themelimin e Asociacionit: Thotë se Kosova e Serbia duhet t'i zgjidhin vështirësitë

1 muaj më parë

nga NACIONALE

Borut Pahor, presidenti i Sllovenisë, komentoi dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nga Beogradi të shtunën, duke i thënë turmës: “Si një mik i madh i të dyja palëve, më vjen keq që niveli i besimit ka rezultuar të jetë më i ulët se më parë dhe se dialogu nuk çoi në zgjidhjen që donin të gjithë”, raporton RTV, përcjellë Nacionale.

Pahor ka thënë se gjatë qëndrimit të tij në Prishtinë do të japë tri mesazhe me rëndësi.

Në Prishtinë, së pari, do të them se çështjet e mbetura, aktuale në shtator dhe tetor, duhet të zgjidhen me dialog dhe së dyti, dialogu duhet të jetë “më i gjallë”, mendoj se ka shumë mosbesim”, tha Pahor.

“Së treti, disa gjëra janë dakorduar dhe nënshkruar nga të dyja palët, por nuk janë zbatuar – sa herë që kam ardhur në Prishtinë, u kam thënë miqve të mi se Bashkimi i Komunave Serbe duhet të formohet nëse duam që një proces të jetë i besueshëm”, tha ai.

Ai ka thënë se mendon që projekti i Ballkanit të Hapur është krijuar në mënyrë që disa probleme, të cilat duken të pazgjidhshme, të zgjidhen nëse i bashkohen Kosova, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina.

Lajme të ngjashme