Gjermania me paketë prej 65 miliardë eurosh për lehtësim të kostos së energjisë - NACIONALE

Gjermania me paketë prej 65 miliardë eurosh për lehtësim të kostos së energjisë

1 vit më parë

nga Miranda Shala

Qeveria gjermane njoftoi të dielën një paketë lehtësimi prej 65 miliardë eurosh për të mbrojtur qytetarët dhe kompanitë nga rritja e kostove të energjisë, ndërsa gjithashtu u zotua të reformojë tregun e energjisë për të mbledhur fitime të tepërta dhe çmime të kufizuara.

"Ne do ta kalojmë këtë dimër," tha kancelari Olaf Scholz gjatë një konference për shtyp teksa njoftoi masa të ndryshme mbështetëse.

Më e rëndësishmja, Scholz tha gjithashtu se qeveria e tij do të godasë ofruesit e energjisë që po bëjnë fitime të tepërta mes çmimeve të larta të energjisë që janë shkaktuar kryesisht nga lufta e Rusisë kundër Ukrainës, si dhe nga reduktimi i eksporteve të gazit nga Moska në Evropë.

Lajme të ngjashme