Ish-kryeprokurori i Speciales s’do ta nisë punën menjëherë, ka bërë aksident - NACIONALE

Ish-kryeprokurori i Speciales s’do ta nisë punën menjëherë, ka bërë aksident

1 javë më parë

nga Flakon Demaku

Jack Smith, prokurori i posaçëm i sapoemëruar i Departamentit të Drejtësisë në ShBA, do të vijë në detyrën e hetimit të ish-presidentit Donald J. Trump me një përvojë të pasur. Ai ka ndjekur penalisht çështjet penale për gati tre dekada.

Prokurori i posaçëm Smith ka dhënë dorëheqjen si kryeprokuror i gjykatës speciale në Hagë, ku ishte i ngarkuar me hetimin dhe gjykimin e krimeve të luftës në Kosovë.

Smith u bë kryeprokuror për gjykatën speciale në Hagë në vitin 2018, i fokusuar në hetimin e krimeve të luftës në Kosovë.

Z. Smith do të marrë rolin e këshilltarit të posaçëm pasi të largohet nga pozicioni i tij aktual si prokuror i posaçëm me qendër në Hagë për hetimin e krimeve të luftës.

Ai do të qëndrojë në Holandë për disa kohë, sipas Departamentit të Drejtësisë, në mënyrë që të shërohet nga një aksident i fundit me biçikletë, bëri të ditur New York Times.

Z. Smith filloi në vitet 1990 si prokuror në zyrën e prokurorit të qarkut të Manhatanit dhe së shpejti u zhvendos në një punë të ngjashme në zyrën e Prokurorit të Shteteve të Bashkuara në Brooklyn. Atje, ai shërbeu në një sërë postesh mbikëqyrëse, sipas biografisë së tij në Departamentin e Drejtësisë, dhe punoi në një sërë çështjesh, shumë prej të cilave përfshinin korrupsionin publik.

Z. Smith filloi në vitet 1990 si prokuror në zyrën e prokurorit të qarkut të Manhatanit dhe së shpejti u zhvendos në një punë të ngjashme në zyrën e Prokurorit të Shteteve të Bashkuara në Brooklyn. Atje, ai shërbeu në një sërë postesh mbikëqyrëse, sipas biografisë së tij në Departamentin e Drejtësisë, dhe punoi në një sërë çështjesh, shumë prej të cilave përfshinin korrupsionin publik.

Jack Smith u përshkrua nga ish-kolegët e tij të premten si një paditësi i ashpër dhe i palakmueshëm.

“Ai është një avokat shumë serioz”,
tha Karen Friedman-Agnifilo për The Post, duke reflektuar mbi pesë vitet që ajo punoi së bashku me Smith në seksionin e gjyqeve të zyrës së prokurorit të qarkut të Manhatanit.

"Ai është i përsosur për këtë punë,"
tha Daniel Alonso, i cili ishte shefi i divizionit kriminal në Prokurorinë e SHBA-së në Brooklyn.

Lajme të ngjashme