Babai i të riut që pretendohet se u rrah nga policët e Kosovës: "E ka parë edhe EULEX-i" - NACIONALE

Babai i të riut që pretendohet se u rrah nga policët e Kosovës: "E ka parë edhe EULEX-i"

2 javë më parë

nga NACIONALE

Megjithëse Policia e Kosovës e mohon se është raportuar rrahja e dy të rinjve serbë në fshatin Joshanicë, afër Leposaviqit, protesta ka vazhduar. Baballarët e dy të rinjve po thonë se mund ta radikalizojnë protestën nëse policët tanë (sic) “vazhdojnë të sillen si banditë”.

Miloica Gjokoviq, babai i të rrahurit Llazarit, tha se sot u mblodhën për një protestë në një vend që është një kilometër larg hyrjes në fshatin Joshanicë në lidhje me incidentin në fjalë.

Ata përsëritën pretendimet se të bijtë e tyre ishin rrahur nga zyrtarë të njësisë speciale policore të Kosovës.

“Fëmijët nuk kanë pasur asgjë në makinë,”tha Gjokoviqi.

“Në periudhën në vazhdim presim ta radikalizojmë protestën nëse nuk vijnë në vete dhe e kuptojnë se kjo është serioze... Unë do t’u thosha të qetësohen dhe të mos sillen me arrogancë,” – u shpreh z. Gjokoviq më tej.

Ndërkohë, babai i serbit tjetër që pretendohet se është rrahur, Dragosh Miqoviqi, tha se dje kanë kontaktuar me EULEX-in dhe se të rinjtë e rrahur janë marrë në pyetje për më shumë se një orë.

“Ai (një polic austriak i EULEX-it) u angazhua aq sa mundi dhe u përpoq që të vinin inspektorët për të ekzaminuar fëmijët tanë... ata inspektorë (të EULEX-it) na thanë se nuk ka asnjë grimë faji te fëmijët tanë, se është e qartë si dita se janë rrahur brutalisht dhe tani gjithçka varet nga prokurori publik,” – u shpreh Miçoviqi.

Nacionale do të provojë që të kontaktojë me EULEX-in për të kuptuar nëse ata janë përfshirë në këtë rast.

Lajme të ngjashme