Mbyllen 3 shkolla në qarkun e Korçës, shkak mungesa e nxënësve - NACIONALE

Mbyllen 3 shkolla në qarkun e Korçës, shkak mungesa e nxënësve

2 javë më parë

nga NACIONALE

Në Shqipëri , sot ka filluar viti i ri shkollor. Ky vit ka filluar më mbylljën e disa shkollave në disa fshtara.

Tre shkolla në qarkun e Korçës janë mbyllur. Konkretisht në Bratomirë, Homezh dhe Zall Torrë, për t’u bashkuar me shkollat ngjitur. Kjo për arësye të mungesës së nxenësve.

Vetëm në qarkun e Korçës, rreth 250 nxenës më pak do të ulën në bankat e shkollës.

Pogradeci është rrethi me numrin më të lartë të rënies me rreth 90 nxënës më pak.

Ndërkohë në Kongresin Kombëtar të Arsimit, ministrja Evis Kushi thotë se të rinjtë shqiptarë po largohen jashtë vendit për studime apo punësime, në shtetet ku popullsia po shkon drejt plakjes./euronews

Lajme të ngjashme