Krejt çka pritet të ndodhë sot në Kosovë - NACIONALE

Krejt çka pritet të ndodhë sot në Kosovë

4 ditë më parë

nga NACIONALE

Ngjarjet e ditës: 4 gusht 2022

09:00

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturё, Rini dhe Sport, shqyrton në parim Projektligjin për Anti Dopingun dhe Projektligjin për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme. (Kuvendi i Kosovës, salla N10)

09:30

Kuvendi i Republikës së Kosovës mban vazhdimin e seancës me pikat e mbetura. (Kuvendi i Kosovës)

09:30

Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes, diskuton rreth diplomacisë parlamentare në fushën e sigurisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N204)

09:30

Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për kompensimin e viktimave të krimit, etj. (Kuvendi i Kosovës, salla N303)

09:45

Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Verërat, Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Mbeturinat, etj. (Kuvendi i Kosovës, salla N302)

10:00

Kuvendi i Republikës së Kosovës mban seancë të rregulltë, në rend dite interpelanca me ministrin e Ministrisë së Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, për çështjen: “Ligji i zyrtarëve publikë”, Shqyrtimi i dytë i Projektligjit për Qeverinë etj (Kuvendi i Kosovës)

10 00

Organizata Syri i Vizionit në partneritet me Save the Children dhe në bashkëpunim me Zyren për Qeverisje të Mirë dhe Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione nisin fushatën sensibilizuese “Unë kam një Ligj që më mbron”.

11:00

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) mban konferencë për media pas dorëzimit të ankesave të ORCA-s për pesë plagjiatura të reja, të verifikuara dhe konfirmuara nga Këshilli i Etikës. (Para ndërtesës së Rektoratit të UP-së)

13:00

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës mban konferencë për medie. (Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës)

14:00

Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për skemat pensionale të financuara nga shteti. (Kuvendi i Kosovës, salla N303)

19:00

Skulptori prizrenas Arian Galani organizon ekspozitën “Nyjë” në kuadër të projektit “Përjetësimi” që është një ekspozitë skulpture me filigran me qëllim paraqitjen e figurave eminente të historisë dhe kulturës sonë. (Shtëpia e Shani Efendisë, Prizren)

Lajme të ngjashme