Chollet i kërkon presidentit Vuçiq të nxisë qetësinë mes serbëve të Kosovës - NACIONALE

Chollet i kërkon presidentit Vuçiq të nxisë qetësinë mes serbëve të Kosovës

3 muaj më parë

nga NACIONALE

Në një lëvizje të rëndësishme diplomatike, Dereck Chollet, këshilltar i posaçëm në Departamentin e Shtetit, i bëri thirrje presidentit serb Vuçiç që të punojë për paqen dhe qetësinë mes serbëve të Kosovës në mes të një krize të përhapur në veri gjatë ditëve të fundit.

Chollet theksoi nevojën për angazhim konstruktiv dhe një kthim në rrugën e normalizimit në Dialogun e lehtësuar nga BE.

"Inkurajova dje presidentin serb Vuçiq që të nxisë qetësinë mes serbëve të Kosovës, të ndërmarrë hapa për të ndihmuar në zbutjen e krizës në veri të Kosovës dhe të kthehet në rrugën e normalizimit dhe angazhimit konstruktiv në Dialogun e lehtësuar nga BE-ja." - tha ai.

Lajme të ngjashme