A duhet të ndalohet TikTok-u në Kosovë? - NACIONALE

A duhet të ndalohet TikTok-u në Kosovë?

1 muaj më parë

nga NACIONALE

Një temë që ka marrë përmasa të mëdha të diskutimit jo vetëm në vend po edhe në botë është Tik-toku, ma saktësisht mundësia e ndalimit të TikTok-ut. Pasi që po konsiderohet rrezik pjesa e rrjedhjes së të dhënave, e se nuk dihet sepse se si mund të përdoren ato të dhëna.

E dje në Komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes ishte ftuar komisionerja e Agjencisë për Informim dhe Privatësi, Krenare Sogojeva-Dermaku, ku Deputeti i VV-së Dimal Basha, ka pyetur komisioneren në lidhje më aplikacionin e Sipas tij, shumë shtete janë duke e ndaluar, e se Kina nuk është miqësore me ne.

Sogojeva tha se këtë duhet ta diskutojnë edhe me institucione të tjera.

Në Podcast Nacionale, Leonora dhe Burimi diskutuan për TikTok.

"Vetë fakti që u bë problem kombëtar, ka arsye për me u shqetësu... Tek ne si njerëz të rëndomtë, nuk besoj që qon peshë".

A duhet të mbyllet ky aplikacion?, A është e frikshme marrja e të dhënave?, A duhet të frikësohemi?, A kemi krijuar varësi?, Ky informacion a ka krijuar panik tek përdoruesit?

Dëgjone podcastin e radhës:

Lajme të ngjashme