Shpaloset lista garuese e filmave të metrazhit të gjatë “GLOBAL” - NACIONALE

Shpaloset lista garuese e filmave të metrazhit të gjatë “GLOBAL”

1 vit më parë

nga NACIONALE

Kategoria garuese e filmave ndërkombëtar të metrazhit të gjatë ‘GLOBAL’ që shfaq filmat e ri, inovativ dhe unik nga gjithë bota, këtë herë vjen me katër filma nga gjashtë shtete, përcjell KultPlus.

Prezenca e kineastëve kosovarë si dhe rajonal nuk do të mungojë edhe në këtë kategori. Filmi DRITA vjen me Arta Dobroshin dhe Genc Jakupin ndërsa filmi GEBORGTES WEISS me Florist Bajgorën.

DARKROOM me kastën e aktorëve boshnjak ndërsa KLONDIKE koproduksioni Ukrainas/Turk vjen me bagazh të çmimeve nga Sundance Film Festival dhe Sarajevo Film Festival.

Si gjithmonë, të gjithë këta filma do të jenë premierë në Kosovë.

Lista e plotë garuese e programit garues të filmave të metrazhit të gjatë – GLOBAL:

KLONDIKE nga Maryna Er Gorbach, Ukrainë/Turqi 100 min;

DRITA nga Daniel Kruglikov, SHBA/Kosovë 83 min;

DARKROOM nga Lukas Maier, Kanadë 95 min;

GEBORGTES WEISS nga Sebastian Ko, Gjermani 100 min.

Edicioni i 14-të i PriFest mbahet nga 20-25 shtator dhe i dedikohet drejtoreshës së ndjerë Vjosa Berisha.

Vjosa. Forever. PriFest / KultPlus.com

Lajme të ngjashme