Rusia arreston më shumë se 700 protestues kundër luftës - NACIONALE

Rusia arreston më shumë se 700 protestues kundër luftës

1 javë më parë

nga Miranda Shala

Sipas grupit të pavarur të monitorimit OVD-Info, më shumë se 700 persona janë arrestuar në dhjetëra qytete në Rusi për protesta kundër mobilizimit të pjesshëm të qytetarëve rusë nga Vladimir Putin.

Bëhet e ditur se qindra njerëz janë arrestuar në Shën Petersburg dhe Moskë, ndërsa janë shfaqur fotografi të policisë duke përdorur shkopinj kundër protestuesve.

Protestat në Rusi nisën pasi, presidenti rus ka urdhëruar një mobilizim të pjesshëm për të forcuar forcat ruse, të cilat kanë pësuar disfata të rënda në Ukrainë këtë muaj.

Rusia planifikon të thërrasë rreth 300 mijë rezervistë, domethënë njerëz që kanë kaluar trajnime ushtarake dhe, siç theksoi Putin, kanë aftësitë e specializuara që i duhen ushtrisë ruse në luftën në Ukrainë. Kjo do të thotë se oficerët rezervë, disa prej të cilëve janë mbi 60 vjeç, do të nxirren nga pensioni dhe do të dërgohen në Ukrainë.

Lajme të ngjashme