Policia me aksion në klubet e natës: Mbyllë nëntë lokale - NACIONALE

Policia me aksion në klubet e natës: Mbyllë nëntë lokale

1 muaj më parë

nga NACIONALE

Policia e Kosovës saktësisht njësiti për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore ka realizuar një operacion të titulluar “Gushi 2022” duke marrë kështu masa parandaluese, në identifikimin e hershëm dhe mbrojtjen e viktimave të mundshme të trafikimit me njerëz, ka intensifikuar aktivitetet e saj në terren.

Dje më, 26.08.2022, se bashku me njësitet tjera të PK-së dhe të Inspektorëve të punës, atyre të ATK-së e Inspektorëve komunal, kanë zbatuar Planin Operativ “Gushti 2022”.

Gjatë realizimit të operacionit policor, janë kryer aktivitetet e më poshtme:

 Janë kontrolluar 36 lokale nate,

 Nëntë lokale janë mbyllur nga inspektorët përkatës rreth parregullsive të hasura,

 Është gjetur një revole më katër fishekë dhe dy thika,

 Janë iniciuar tri raste penale,

 Është identifikuar në një lokal, një viktimë e supozuar e trafikimit,

 Janë legjitimuar 275 punëtorë të lokaleve (190 femra dhe 85 meshkuj),

 Shtetësi e punëtorëve të legjitimuar është: 134 më shtetësi të Shqipërisë, 132

shtetas të Kosovës dhe të tjerët nga vendet e rajonit (Maqedoni, Serbi e Bullgari).

Policia do të vazhdojë aktivitet në luftën kundër veprimtarive antiligjore në

Lajme të ngjashme