Këshilltari i ministrit të Financave: Kosova do ta ketë rritjen më të lartë ekonomike e Serbia më ulëtën - NACIONALE

Këshilltari i ministrit të Financave: Kosova do ta ketë rritjen më të lartë ekonomike e Serbia më ulëtën

8 muaj më parë

nga NACIONALE

Këshilltari i ministrit të Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, përmes një postimi në Twitter, ka thënë se në dy vitët e ardhshmë, Kosoa do të jetë ekonomia me rritjen më të madhe ekonomike në mesin e vendeve të Ballkanit Perëndimor.

“Gjatë kësaj periudhe(2023-24), Kosova do të rritet %1 më shpejt se mesatarja e BB6 dhe 1.2 % më shpejt se Serbia”, ka shkruar Danjolli.

Sipas Danjollit, “Serbia është vendi me rritjen më të ngadaltë në vendet e Ballkanit Perëndimor”.

Sipas ti këto referime i ka marrur nga Banka Botërore, për situatën ekonomike në Ballkanin Përëndimor.

Edhe pse inflacioni në Kosovë, sipas Bankës Botërore ka arritur në 19%, Qeveria Kurti vazhdon të mburrët më rritjën ekonomike.

Statistikat të cilat i ka publikuar Qeveria Kurti, nuk janë të mbeshtetura nga asnjë raport nderkombetarë e as nga Agjencia e Statistikave të Kosovës.

Lajme të ngjashme