"Surfacing": Të qenit me ngjyrë dhe feministe në Afrikën e Jugut - NACIONALE

"Surfacing": Të qenit me ngjyrë dhe feministe në Afrikën e Jugut

11 muaj më parë

nga NACIONALE

Duke pasur parasysh titullin, është e lehtë të supozohet se kjo përmbledhje esesh do t’i kushtojë vëmendje të veçantë politikës. Megjithatë, bukuria e Surfacing qëndron në gjerësinë e saj.

Nga nderimi i 20,000 grave që rrezikuan jetën e tyre për të marshuar në vitin 1956 si një mënyrë për të protestuar kundër ligjeve të aparteidit te nuancat e feminizmit në kontekstin e besimit islam; nga fshirja e tregimeve të njerëzve me ngjyrë në shtëpitë botuese të mbizotëruara nga të bardhët e Afrikës së Jugut te reflektimi mbi marrëdhënien e një gruaje me trupin e saj; nga beteja ‘queer’ nën sundimin e aparteidit tek eksplorimi i objektivit të fotografisë me karakter racor…

Temat janë të shumta, por nën kujdesin e redaktorëve Desiree Lewis dhe Gabeba Baderoon, ato janë kuruar me zgjuarsi. Për këdo që është i interesuar të dijë se si raca, seksualiteti, hyjnia, historia komplekse e Afrikës së Jugut dhe shumë të tjera ndërthuren me përvojat e feministeve radikale me ngjyrë, ky koleksion mahnitës shkrimesh është jetik për t’u lexuar.

Funmi Fetto është Kryeredaktore Globale e Service95 dhe një redaktore kontribuuese e “British Vogue

Lajme të ngjashme