"Burri im më goditi me shuplakë para vajzës sonë" - NACIONALE

"Burri im më goditi me shuplakë para vajzës sonë"

3 muaj më parë

nga NACIONALE

Pyetje: Burri im më goditi një herë në sy të vajzës sonë 5-vjeçare. Isha i shokuar në momentin kur ndodhi teksa po ziheshim në një moment dhe në tjetrin ai më goditi pa asnjë hezitim. Dua t'i kthej me shuplakë tani, por a duhet ta bëj këtë përpara vajzës sonë për ta bërë të ditur se nëna e saj nuk ka frikë nga askush?

Përgjigje nga Shivani Misri Sadhoo: Kjo varet nga disa aspekte. Nëse kjo është hera e parë që burri juaj ju godet me shuplakë, ai duhet ta ketë menduar më parë. Mundësitë janë që ai të ka abuzuar verbalisht dhe emocionalisht për vite me rradhë.

Pak këtu, pak atje dhe më në fund ka arritur deri në shuplakë. Nga këtu është tatëpjetë, po përshkallëzohet. Nuk do të përmirësohet vetvetiu.

Gjëja më e mirë është që të kërkoni këshilla në çift dhe individualisht për të dy. Për të që të mund të kontrollojë se çfarë po ndodhte në mendjen e tij dhe ishte në rregull të të godiste, e lëre më përpara fëmijës tënd. Për ju sepse "pse do të ishit të gatshëm të qëndronit me një person që do t'ju trajtonte në këtë mënyrë?" Së bashku që të mund të zbuloni se si të komunikoni siç duhet pa u grindur dhe sigurisht që të mos bëhet fizike. Dhe, nuk ke nevojë ta godasësh para vajzës tënde vetëm për të vërtetuar diçka. Ka mënyra më të mira për të provuar dhe bindur vajzën tuaj që tregon se jeni e fortë. Goditja kundër mund të përshkallëzojë vetëm rezultate më të dhunshme.

Shivani Misri Sadhoo, Psikolog dhe Ekspert i Marrëdhënieve, Drejtor Themelues i Shërbimeve të Këshillimit Saarthi.

Lajme të ngjashme