Deputet Jahja Kokaj pjesëmarrës në festën e abetares, Kurti përmend “udhën e shkronjave” - NACIONALE

Deputet Jahja Kokaj pjesëmarrës në festën e abetares, Kurti përmend “udhën e shkronjave”

3 javë më parë

nga NACIONALE

Kryeministria ka njoftuar me anë të një komunikate se Albin Kurti ka përuruar Abetaren e Përbashkët Unike me rastin e nisjes së vitit të ri shkollor 2022/23 që e gjen vendin të paralizuar nga greva e përgjithshme e BSPK-së.

Kurti kishte fjalën kryesore në këtë ngjarje, duke përmendur edhe “udhën e shkronjave”

“Udha e shkronjave që na solli deri këtu është e gjatë dhe e vështirë.

U qoftë e mbarë rruga e diturisë, të gjithë juve, vajza e djem, që do të mësoni Abecenë nga ky libër, me përplot diell brenda fletave të tij.” – u shpreh z. Kurti në fjalën e tij.

Në bazë të fotografive, i pranishëm në këtë festë të abetares shihet të ketë qenë edhe Jahja Kokaj, deputet i partisë në pushtet, por të cilit duket se nuk i është dhënë fjala.

Fjala e tij e plotë:

Lajme të ngjashme