Osmani në takim me kryesuesin e delegacionit të Haitit: Diskutohet për hapjen e kapitujve të ri të bashkëpunimit - NACIONALE

Osmani në takim me kryesuesin e delegacionit të Haitit: Diskutohet për hapjen e kapitujve të ri të bashkëpunimit

1 vit më parë

nga NACIONALE

Në vazhdën e takimeve në Nju Jork, Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, ka takuar udhëheqësin e misionit të Haitit në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, Jean Victor Généus, ministër i Jashtëm i Haitit.

Konferenca ripohoi lidhjet e forta dhe trajtoi nisjen e kapitujve të rinj të bashkëpunimit.

Gjithashtu u shqyrtua situata e përgjithshme në zonë dhe jashtë saj, si dhe krizat energjetike dhe ushqimore.

Presidentja Osmani theksoi se në momente të tilla kërkohet unitet dhe veprim bashkëpunues për tejkalimin e sfidave të tilla.

smani theksoi se Kosova është e përkushtuar fuqishëm për integrimin euroatlantik dhe se ka shënuar përparim në reformat në drejtësi dhe sundim të ligjit. Sipas saj, forcimi i pozitës ndërkombëtare të Kosovës është prioritet shtetëror.

Lajme të ngjashme