Krejt çka pritet të ndodhë sot në Kosovë - NACIONALE

Krejt çka pritet të ndodhë sot në Kosovë

2 javë më parë

nga NACIONALE

Ngjarjet kryesore të ditës

8 shtator 2022

  • 08:00 - 09:00Kryeministri Albin Kurti dhe ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, do të vënë gurthemelin e shkollës “Ilir Konushevci” në fshatin Lluga të Podujevës, do të përurojnë objektin e ri të shkollës “Luigj Gurakuqi” në Batllavë (paralele e ndarë), dhe do të përurojnë Sallën e Edukatës Fizike në shkollën amë.Agjenda:08:00 – Vendosja e gurthemelit të shkollës “Ilir Konushevci” në fshatin Lluga.08:30 – Përurimi i Sallës së Edukatës Fizike të shkollës “Luigj Gurakuqi” në Batllavë.09:00 – Përurimi i objektit të paraleles së ndarë të shkollës “Luigj Gurakuqi” në Batllavë.
  • 09:00Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Objekti i KGjK-së, rr. “Luan Haradinaj”, Prishtinë)
  • 09:00Fondacioni i Rrjetit për Inovacionin në Udhëzimin dhe Këshillimin në Karrierë në Evropë (Fondacioni NICE) mban konferncën në fushën e orientimit në karrierë. (Hotel “Emerald”)
  • 10:00Qendra e Kosovës për Mësim në Distancë (KCDE) organizon diskutimin e udhëzuar me temën “Mësimi Digjital në Kosovë”, në kuadër të Projektit Zhvillim Inovativ për Avancimin e Arsimit (IDEA 2022). (Vila Gërmia, Prishtinë) ***Ngjarja mbulohet me kamerë nga EO.
  • 11:00SBAShK-u mban konferencë për medie lidhur me ecurinë e grevës. Marrin pjesë dhe kryetari i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë (SPASh), Nevrus Kaptelli, si dhe nënkryetari i Sindikatës së Arsimit të Maqedonisë Veriore (SONK), Tafa Ameti. (Zyrat e SBAShK-ut)

  • 11:30Profesorët dhe akademikët nga Tirana, Anastas Angjeli dhe Adrian Civici, promovojnë tre libra me analiza të thelluara shkencore, studime, politika e reagimeve të shteteve e qeverive lidhur me efektet dhe pasojat dhe rrugëzgjidhjet si përgjigje ndaj Covid-19 dhe luftës në Ukrainë. (Instituti “Riinvest”, Prishtinë) ***Ngjarja mbulohet me kamerë nga EO.


  • 19:00Hapet ekspozita e fotografit Arben Llapashtica “Dostat e Janjevës”. (Shtëpia e Evropës)

Lajme të ngjashme