Komisioni i Pavarur i Mediave nis procedurat e monitorimit ndaj First Channel - NACIONALE

Komisioni i Pavarur i Mediave nis procedurat e monitorimit ndaj First Channel

1 javë më parë

nga NACIONALE

Komisioni i Pavarur i Mediave ka iniciuar monitorimin dhe vlerësimin e përmbajtjeve të shfaqura në kanalin televiziv First Channel, pas reagimeve të shumta nga publiku lidhur me skenat e dhunës që janë shfaqur.

Sipas KPM-së, pamjet e shfaqura, mund të bien ndesh me legjislacionin e tyre.

“Komisioni i Pavarur i Mediave (KPM) ka përcjell me vëmendje përmbajtjet e transmetuara së fundi në media, respektivisht televizionin First Chanel. Nisur nga obligimet ligjore si rregullator dhe shqetësimet e publikut që kanë të bëjnë me imazhet e paraqitura në televizionin First Chanel, KPM ka iniciuar monitorimin dhe vlerësimin e përmbajtjeve të shfaqura, të cilat mund të bien ndesh me legjislacionin e KPM-së. KPM në lidhje me këtë rast në mënyrë transparente do të njoftojë publikun për veprimet e marra në zbatim të legjislacionit të KPM-së”, thuhet në njoftimin e KPM-së.

Pervëç kanalit First Chanel, KPM-ja u ka berë thirrje të gjitha medive që të bejnë kujdës gjatë transmetimit të programeve ku shfaqet dhunë dhe përdorim I gjuhës vulgare.

“KPM kërkon nga ofruesit e shërbimeve mediale audio-vizuele që të kenë kujdes gjatë transmetimit të programeve dhe emisioneve të drejtpërdrejta pavarësisht formatit të tyre dhe të ndërmarrin veprime konkrete për të mënjanuar manifestimin e dhunës dhe përdorimin e gjuhës vulgare dhe ofenduese”, thuhet tutje në njoftim.

Postimi i plotë u KMP-së:

Lajme të ngjashme