Oscars 2024: Oppenheimer rrëmben shumicën e çmimeve, befason Barbie - NACIONALE

Oscars 2024: Oppenheimer rrëmben shumicën e çmimeve, befason Barbie

1 muaj më parë

nga NACIONALE

Kush çka fitoi në ceremoninë e 96-të të Oscars për sivjet?

Oppenheimer është fituesi më i madh në ceremoninë e 96-të të çmimeve, pasi ka marrë shtatë çmime, përfshirë edhe atë për fotografinë më të mirë dhe aktorin më të mirë për Cillian Murphy.

Filmi i cili ishte nominuar në 13 kategori, po ashtu ka fituar edhe çmimin për ‘aktorin më të mirë mbështetës’ për Robert Doëney Jr.

Emma Stone ka fituar çmimin si aktorja më e mirë për rolin e saj në ‘Poor things’.

Barbie – një nga filmat më të famshëm të vitit të kaluar, ka befasuar duke marrë vetëm një çmim, atë për këngën më të mirë origjinale shkruar nga Bilie Eilish dhe vëllai Finneas. Dyshja ka performuar live në cermemoni.

Po ashtu, ishte një natë historike, sidomos për Ukrainën që fitoi Oscar për dokumentarin më të mirë “20 Days in Mariupol’.

Mbretëria e Bashkuar fitoi Oscar për filmin më të mirë ndërkombëtar, ‘The Zone of Interest’.

Më poshtë, krejt kush çka fitoi:

Fotoja më e mirë:

American Fiction

Anatomy of a Fall

Barbie

The Holdovers

Killers of the Floëer Moon

Maestro

Oppenheimer – FITUES

Past Lives

Poor Things

The Zone of Interest

Aktori më i mirë:

Bradley Cooper – Maestro

Colman Domingo – Rustin

Paul Giamatti – The Holdovers

Cillian Murphy – Oppenheimer – FITUES

Jeffrey Ëright – American Fiction

Aktori më i mirë në një rol dytësor:

Sterling K Broën – Fiction Amerikane

Robert De Niro – Killers of the Floëer Moon

Robert Doëney Jr – Oppenheimer – FITUES

Ryan Gosling – Barbie

Mark Ruffalo – Poor Things

Aktorja më e mirë në rolin kryesor:

Annette Bening – Nyad

Lily Gladstone – Killers of the Floëer Moon

Sandra Hüller – Anatomy of a Fall

Carey Mulligan – Maestro

Emma Stone – Poor Things – FITUES

Aktorja më e mirë në rol dytësor:

Emily Blunt – Oppenheimer

Danielle Brooks – The Color Purple

America Ferrera – Barbie

Jodie Foster – Nyad

Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers – FITUES

Regjia më e mirë:

Anatomy of a Fall – Justine Triet

Killers of the Floëer Moon – Martin Scorsese

Oppenheimer – Christopher Nolan – FITUES

Poor Things – Yorgos Lanthimos

The Zone of Interest – Jonathan Glazer

Filmi më i mirë artistik i animuar:

The Boy and the Heron – FITUES

Elemental

Nimona

Robot Dreams

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Skenari më i mirë i përshtatur:

American Fiction – FITUES

Barbie

Oppenheimer

Poor Things

The Zone of Interest

Skenari më i mirë origjinal:

Neës: Anatomy of a Fall ëins best original screenplay Oscar

Anatomy of a Fall – FITUES

The Holdovers

Maestro

May December

Past Lives

Kinematografia më e mirë:

El Conde

Killers of the Floëer Moon

Maestro

Oppenheimer- FITUES

Poor Things

Dizajni më i mirë i kostumeve:

Barbie

Killers of the Floëer Moon

Napoleon

Oppenheimer

Poor Things – FITUES

Filmi më i mirë dokumentar artistik:

Neës: Ukraine ëar film 20 Days in Mariupol ëins Oscar for best documentary

Bobi Ëine: The People’s President

The Eternal Memory

Four Daughters

To Kill a Tiger

20 Days in Mariupol – FITUES

Filmi më i mirë dokumentar me metrazh të shkurtër:

The ABC-s of Book Banning

The Barber of Little Rock

Island in Betëeen

The Last Repair Shop – FITUES

Nǎi Nai & Ëài Pó

Redaktimi më i mirë i filmit:

Anatomy of a Fall

The Holdovers

Killers of the Floëer Moon

Oppenheimer – FITUES

Poor Things

Filmi më i mirë ndërkombëtar:

Io Capitano

Perfect Days

Society of the Snoë

The Teachers’ Lounge

The Zone of Interest – FITUES

Grimi dhe stilimi më i mirë i flokëve:

Golda

Maestro

Oppenheimer

Poor Things – FITUES

Society of the Snoë

Rezultati më i mirë origjinal:

American Fiction

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Killers of the Floëer Moon

Oppenheimer – FITUES

Poor Things

Kënga më e mirë origjinale:

The Fire Inside – Flamin’ Hot

I’m Just Ken – Barbie

It Never Ëent Aëay – American Symphony

Ëahzhazhe (A Song for My People) – Killers of the Floëer Moon

Ëhat Ëas I Made For? – Barbie – FITUES

Dizajni më i mirë i prodhimit:

Barbie

Killers of the Floëer Moon

Napoleon

Oppenheimer

Poor Things – FITUES

Filmi më i mirë i shkurtër i animuar:

Letter to a Pig

Ninety-Five Senses

Our Uniform

Pachyderme

ËAR IS OVER! Inspired by the Music of John & Yoko – FITUES

Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër live:

The After

Invincible

Knight of Fortune

Red, Ëhite and Blue

The Ëonderful Story of Henry Sugar – FITUES

Tingulli më i mirë:

The Creator

Maestro

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Oppenheimer

The Zone of Interest – FITUES

Efektet më të mira vizuale:

The Creator

Godzilla Minus One – FITUES

Guardians of the Galaxy Vol 3

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Napoleon

Lajme të ngjashme