A janë hundët e princeshave të Disney fajtore për trendin e kirurgjisë? - NACIONALE

A janë hundët e princeshave të Disney fajtore për trendin e kirurgjisë?

1 javë më parë

nga NACIONALE

Hundat dhe format e tyre debatohen shumë në Tiktok. Tani, ato të princeshave të Disney po vihen nën vëzhgim, duke vënë në dukje një trend të rrezikshëm.

Sy të mëdhenj, flokë të rrjedhshëm, buzë të kuqe - kushdo që kujton përrallat e Disney nga fëmijëria, me siguri do të kujtojë se sa të bukura ishin princeshat. Por ajo që Tiktok gjithashtu po vëren tani: Borëbardha, Pocahontas dhe Co. kanë një hundë kaq të vogël saqë vështirë se mund të dallohet. A mund të ketë një lidhje midis idealit të bukurisë që na është sugjeruar që në fëmijëri dhe zhurmës për ndërhyrjet e hundës që ka vite që vazhdon ?

"E vogla është e mirë, e madhe është e keqe"

Krijues të ndryshëm duket se mendojnë kështu. Në videon më të suksesshme mbi këtë temë, krijuesi @robinreaction pyet: "Sa hundë të madhe mund të ketë një princeshë Disney?" Ajo i përgjigjet vetes: “Në shumicën e rasteve: jo shumë”. Vitet 80, 90 dhe 2000 janë relativisht unanime kur bëhet fjalë për idealin e bukurisë për princeshat, hunda e vogël është e domosdoshme.

@robinreaction Here’s to more Disney noses #disney #disneyprincess #disneyprincesses #animation #animationhistory #beautystandards #greenscreen ♬ original sound - Robin Reaction

Problemi me këtë: pas hundëve mezi të nënkuptuara të Borëbardhës dhe Co. nuk qëndron vetëm stili i filmit vizatimor. Personazhet e portretizuara si të këqij ose jo tërheqës në filma - xhuxhët, njerkat, zanat e mira - kanë hundë të mëdha dhe kryesisht të shtrembër. Por princat dhe shpëtimtarët e princeshave, të cilët paraqiten si tërheqës, kanë gjithashtu hundë të mëdha dhe të përcaktuara.

Komentet poshtë klipit lexohen në përputhje me rrethanat. Postime të tilla si "Prandaj e kam pasur gjithmonë problem me hundën time të madhe", "Si një vajzë me hundë të madhe, më ka ndikuar negativisht për një kohë të gjatë" dhe "Si fëmijë, më ka bërë të tillë. i pasigurt” tregojnë se portretizimi me të vërtetë ka ngecur.

@drselimturan #rhino #rhinoplasty #disneyprincessnose #frenchactressnose #businesswomannose #revisionrhinoplasty #rhinoplastybeforeandafter #rhinoplastybeforeandafter #kesfet #kesfetteyiz #kesfetbeniöneçıkart #tiktok ♬ orijinal ses - E R T U Ğ R U L

Dhe ka diçka tjetër: nëse kërkoni për "Hundën e Princeshës Disney" në Tiktok, nuk do të gjeni vetëm klipe për princeshat e vizatuara, por edhe shumë gra në tavolinat e operacionit . Ata i nënshtrohen një trajtimi me të njëjtin emër, në të cilin hunda bëhet më e vogël dhe maja e saj tërhiqet lart. A është Disney pjesërisht fajtor për zhurmën e sotme kirurgjikale?

Kështu thotë eksperti Dr Omar Haroon

“Është e vërtetë që shumica e pacientëve tanë shqetësojnë profilin e tyre dhe duan të drejtojnë një gungë. Por do të ishte shumë e lehtë të kërkosh nga Disney për arsyen.” Borëbardha, për shembull, u transmetua për herë të parë në vitin 1937 - shumë kohë përpara se operacionet estetike të hundës të hynin në rrymë - dhe shtrigat u përshkruan gjithashtu me hundë të shtrembër dhe me lytha shumë shekuj më parë.

Rreth ekspertit

Mjeku i sheh mediat sociale si një shkas më të madh. “Përmes selfie-ve dhe fotove në Instagram ju jeni shumë më të vetëdijshëm për pamjen tuaj, mund ta krahasoni veten më shpejt”, thotë Dr. Harun. "Ka gjithashtu foto para dhe pas procedurave që tregojnë rezultate mbresëlënëse... Pra, fajësimi i vetëm Disney-t nuk funksionon"./20min

Lajme të ngjashme