Biden u kërkon liderëve botërorë në OKB që t'i kundërvihen Rusisë pas pushtimit të Ukrainës - NACIONALE

Biden u kërkon liderëve botërorë në OKB që t'i kundërvihen Rusisë pas pushtimit të Ukrainës

5 ditë më parë

nga NACIONALE

Biden lëshon një paralajmërim kundër lejimit të Rusisë të 'brutalizojë' luftën në Ukrainë edhe më tej pa pasoja.

Biden thotë se mbledhja e OKB-së këtë javë është “errësuar nga hija e luftës”, të cilën ai e përshkruan si një “luftë të paligjshme pushtuese pa provokim nga Rusia” kundër Ukrainës.

Asnjë komb nuk dëshiron që lufta të përfundojë më shumë se Ukraina, deklaroi ai, duke përsëritur mbështetjen e ShBA për Ukrainën dhe përpjekjet e tij për të sjellë "një zgjidhje diplomatike për një paqe të drejtë dhe të qëndrueshme".

Ai thotë se Rusia mban përgjegjësinë e luftës në Ukrainë dhe se vetëm ajo ka fuqinë për t'i dhënë fund luftës menjëherë.

"Rusia është pengesa e vetme për paqen pasi çmimi i Rusisë për paqen është kapitullimi i Ukrainës, pra toka e saj." - ka thënë mes tjerash Biden, raporton The Guardian.

Lajme të ngjashme