“Qeni është shoku më besnik i njerit”- Pse njerëzit në Kosovë janë kaq jo miqësor ndaj qenve? - NACIONALE

“Qeni është shoku më besnik i njerit”- Pse njerëzit në Kosovë janë kaq jo miqësor ndaj qenve?

1 muaj më parë

nga Vullnet Krasniqi

Iku dimri e bashkë me të ikin edhe lajmet që shoqërojnë këtë stinë, sidomos nëpër zona urbane: qent endacak. Mediat gjatë tërë dimrit, e sidomos kohëve me ngrica dhe temperatura të ulëta kur qent endacak mbeten pa ushqim dhe në gjendje të keqe shëndetësore, për sulme të tyre ndaj njerëzve. Por rrallë herë raportohet për atë sesi njerëzit nuk kujdesen as minimalisht për qent? Elza Ramadani një aktiviste e zellshme për të drejtat e kafshëve e sidomos për qent endacak në Prishtinë dhe qytete të tjera. Ajo është pjesë e Fondacionit për të Drejtat e Kafshëve dhe në Podcast Nacionale rrëfen për planet e reja që qeverisja e Prishtinës ka për qent endacak. Ajo flet edhe për kulturën aspak miqësore që kosovarët e sidomos banorët në Prishtinë kanë ndaj qenve? Ku gabojnë më së shumti njerëzit kur i qasen qenve? Cila është zgjidhja që të mos të kemi këso probleme provinciale? Dëgjoni podcast bisedën dhe kuptojeni edhe ju personalisht nëse keni ndonjë fobi ose ndonjë mendim negativ për qent, sesi të “shpëtoni” kur ndesheni me ta.

Lajme të ngjashme