Çfarë çështje janë duke shtyrë përpara organizatat studentore, kujt po i shërbejnë? - NACIONALE

Çfarë çështje janë duke shtyrë përpara organizatat studentore, kujt po i shërbejnë?

2 muaj më parë

nga Anita Nikaj

Në Podcast Nacionale kësaj radhe ishte i ftuar Arbër Gecaj nga Unioni Demokratik Studentor, ku foli rreth punës së kësaj organizate.

Çka bën Unioni Demokratik Studentor ?

“Është organizata më e re studentore e themeluar në Universiteti i Prishtinës. Ka diku rreth 4 vite që është themeluar. Është organizata fituese e zgjedhjeve të fundit studentore, megjithëse tani nuk udhëheq me parlamentin studentor”.

Gecaj thotë se rolet e OJQ-ve për arsim që janë jashta UP-së, janë jetike dhe në favor të universitetit publik. Ai konsideron se është e nevojshme që të kenë kritik nga jashtë.

A kanë lidhje me partitë politike?, a janë duke punuar në interes të studentëve, kanë protestuar ndonjëherë për kushtet, a i kanë denoncuar ndonjëherë homofobët, plagjiatorët etj.

Për këto e përgjigje të tjera dëgjone podcastin e radhës:

Lajme të ngjashme