Senati amerikan del me një propozim për “frenim” të armëve, pritet miratim i shpejtë

4 ditë më parë

nga NACIONALE

Në përgjigje të të shtënave masive në vend, senati amerikan njoftoi të dielën një hap të rëndësishëm, por të kufizuar, që ofron frenime modeste të armëve dhe përpjekje të forta për të përmirësuar sigurinë e shkollave dhe programet e shëndetit mendor.

Propozimi është shumë larg hapave të ashpër të kërkuar prej kohësh nga presidenti Joe Biden dhe shumë demokratë, megjithatë, u mirëprit nga Biden dhe miratimi i tij do të sinjalizojë një kthesë të rëndësishme pas viteve të masakrave me armë.

Biden tha në një deklaratë se korniza "nuk përfshinë gjithçka që unë mendoj se është e nevojshme, por pasqyron hapa të rëndësishëm në drejtimin e duhur dhe do të ishte legjislacioni më i rëndësishëm për sigurinë e armëve që do të miratohej nga Kongresi në dekada".

Duke pasur parasysh mbështetjen dypartiake, "nuk ka justifikime për vonesë dhe asnjë arsye pse nuk duhet të kalojë shpejt nëpër Senat dhe Dhomë," tha ai.

Udhëheqësit shpresojnë që marrëveshja të miratohet me shpejtësi, përpara se të zbehet momenti politik që është nxitur nga të shtënat masive të fundit në Buffalo, Nju Jork dhe Uvalde, Teksas.

Në një zhvillim konsekuent, 20 senatorë, përfshirë 10 republikanë, lëshuan një deklaratë duke bërë thirrje për miratim.

Lajme të ngjashme