Austria heq skemën e detyrueshme të vaksinimit kundër COVID-19 - NACIONALE

Austria heq skemën e detyrueshme të vaksinimit kundër COVID-19

1 muaj më parë

nga NACIONALE

E vetmja skemë e detyrueshme e vaksinimit në BE është hequr nga qeveria austriake, duke përmendur rrethanat e ndryshuara me variantin tashmë dominues Omicron.

Austria fillimisht njoftoi synimin e saj për të zbatuar një skemë të detyrueshme vaksinimi në nëntor 2021. Ajo hyri në fuqi për një periudhë hap pas hapi në shkurt dhe u pezullua në mars. Tani skema nuk pritet te rikthehet edhe nëse rastet e COVID-19 fillojnë të rriten përsëri.

“Vaksinimi i detyrueshëm nuk detyron askënd të vaksinohet”, tha Johannes Rauch, ministri konservator i shëndetësisë i Austrisë. Skema kishte shkaktuar çarje të thella në shoqata dhe familje, shtoi ai. Më parë, skema ishte pezulluar me dekret deri më 31 gusht.

Ai theksoi se skema ishte krijuar në kontekstin e variantit më vdekjeprurës Delta, me njësitë e kujdesit intensiv pranë pikës së tyre kolapsit. Ai ishte gjithashtu në favor të vaksinimit të detyrueshëm në atë kohë, tha ministri, "por Omicron ndryshoi rregullat".

"Një rruge të gabuar fatalisht më në fund po i jepet fund," tha Erwin Angerer, kreu i FPÖ të Carinthia. “FPÖ ishte e vetmja parti që votoi kundër dhe bëri rezistencë masive ndaj vaksinimit të detyrueshëm”.

Rastet aktive të COVID-19 në Austri janë trefishuar në tre javët e fundit, duke shkuar nga 24,785 në 1 qershor në 67,025 në 22 qershor, pavarësisht motit të ngrohtë.

Lajme të ngjashme